Τελετή αποφοίτησης

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης – λήξης διδακτικού έτους. Η ώρα έναρξής της είναι 20.00 ενώ οι μαθητές της Γ Λυκείου θα χρειαστεί να προσέλθουν στις 18.00 για τις προετοιμασίες τους.

Εγκύκλιος Πανελλαδικών 2017

Στο site του Υπουργείου έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές 2017.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες αλλά και υποδείγματα των αιτήσεων

4ος Διαγωνισμός Λογικής LogiGame

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΠΕΣ του Σχολείου μας, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το 4ο Διασχολικό Παιχνίδι Λογικής ? «LogiGame» με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών Γενικών Λυκείων και μαθητών Γ Γυμνασίου που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Παιχνίδι Λογικής LogiGame θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00 πμ (ώρα προσέλευσης: 10.30) στις εγκαταστάσεις του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του Πειραματικού ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου. Οι ημιτελικοί και τελικοί γύροι πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο 1ο Πειραματικό Λύκειο «Μανόλης Ανδρόνικος» το απόγευμα (ώρα έναρξης 17:00 μμ ημέρα Σάββατο 14/1/2017) ή μετά τους πρώτους γύρους το πρωί αν το Παιχνίδι διεξαχθεί σε ένα μόνο σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://logilexigame.blogspot.gr/

Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Η παρουσίαση της ψηφιακής πλανηταριακής παράστασης «Ακτινογραφώντας το Σύμπαν», μιας παραγωγής της Ελληνικής ομάδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που συμμετέχει στο πρόγραμμα AHEAD (Integrated Activities in the High-Energy Astrophysics Domain) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα και στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα δύο Πλανητάρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρουσιάζουν από κοινού στην Ελλάδα μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση.

Tων παραστάσεων θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση σχετικά με την Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, στο μεν Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τον Δρα Ιωάννη Γεωργαντόπουλο (Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο του προγράμματος AHEAD), στο δε Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη από τον κ. Εμμανουήλ Πλειώνη (Καθηγητή της Αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ).

 

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Λόλα. Ακολουθεί το trailer

6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC)

Στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2017 το Κολέγιο Ανατόλια διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μαθηματικών στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ εντάσεται και ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC).

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 16 Δεκεμβρίου 2016

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Λόλα

Προκήρυξη Ημερήσιας Εκδρομής στο Λιτόχωρο

Η ημερήσια εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 11/10/2016.

Λεπτομέρειες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/0B384BCylf5ysaFdPdlpLYW9vdXc/view?usp=sharing

3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της
διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση.

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και έχει τόσο διαγωνιστικό όσο και εκθεσιακό χαρακτήρα (που επίσης περιλαμβάνει αξιολόγηση και βράβευση). Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί στο NOESIS το Σάββατο 10/12/2016, ενώ το εκθεσιακό μέρος θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών την Κυριακή 11/12/2016.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο http://mfr.peiramak.gr/