Τελετή αποφοίτησης 2019

Προσκαλούμε τους μαθητές της Γ’ τάξης, του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και τους κηδεμόνες τους, την Παρασκευή 21/06/2019, στις 19:30 να παρακολουθήσουν την τελετή αποφοίτησης στο προαύλιο του σχολείου.

Ημερίδα ενημέρωσης για τη συμπλήρωση Μηχανογραφικών Δελτίων 2019

Το  1o Κ.Ε.Σ.Υ.    Α΄ Θεσσαλονίκης οργανώνει ημερίδες ενημέρωσης για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου προς τους μαθητές/τριες των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της  Δ.Δ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Για τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ  Χορτιάτη η ημερίδα θα γίνει στο 2Ο  ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5, στις 26 Ιουνίου 2019 από 10:30 έως 12:30.

Εγγραφές Μαθητών

Η εγγραφή των μαθητών για την Α’ τάξη καθώς και η ανανέωση εγγραφής των μαθητών για Β’ και Γ’ τάξη, του Σχολικού Έτους 2019-20 μπορεί να γίνει κατά τα χρονικά διαστήματα από 20/06/2019 έως 28/06/2019 και  από 2/09/2019 έως 10/09/2019 τις ώρες 09:00-13:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! εάν δεν έχει γίνει η αρχική εγγραφή του μαθητή από τον κηδεμόνα στο πρόγραμμα e-εγγραφές, μπορεί να γίνει από τις 25/06/2019 έως 28/06/2019 που θα ανοίξει ξανά το σύστημα για την Β’ φάση εγγραφών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. έγγραφο οριστικής εγγραφής του μαθητή στο 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (από το e-εγγραφές)
  2. φωτοτυπία ταυτότητας του κηδεμόνα
  3. φωτοτυπία ταυτότητας του μαθητή
  4. συμπληρωμένη την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα (δίνεται και από το σχολείο)
Υπεύθυνη Δήλωση για e-εγγραφή

Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2018-19

«Η συνάντηση τριών πολιτισμών στην πόλη των Ιωαννίνων: του ορθόδοξου, του μουσουλμανικού και του εβραϊκού»

Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η συνάντηση τριών πολιτισμών στην πόλη των Ιωαννίνων: του ορθόδοξου, του μουσουλμανικού και του εβραϊκού» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αβραάμ Μαρία και συνεργάτη την κα Χαρίση Γεωργία. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία για ανατροφοδότηση των γνώσεων κι εμπειριών μας που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής 2019-20

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

ΕΞΕ - 80206 - 2019 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ _ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Η` ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ_ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-

3o Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

«Η θεολογία γύρω μας»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 3Ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας «Η θεολογία γύρω μας» που διεξήχθη στην πόλη της Ναυπάκτου στις 11 και 12 Μαΐου 2019, με δεκαέξι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης υπό την επίβλεψη της θεολόγου του σχολείου μας κας Αβραάμ Μαρίας.

Το θέμα της εργασίας μας με την οποία εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο εν λόγω Συνέδριο είναι « Ιστορικό και δράσεις του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» που εδρεύει στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην οδό Λαγκαδά 190.

Σκοποί του Συνδέσμου είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση καθώς και κάθε κοινωνικοανθρωπιστική βοήθεια προς τα Ελληνορθόδοξα Ιεραποστολικά Κλιμάκια του Κονγκό, αλλά και όλων των άλλων Ορθοδόξων Ιεραποστολών απανταχού της γης. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο προβλήθηκε στο Συνέδριο μέσα από την εργασία μας, με τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιδρυτής του Συνδέσμου κος Ασλανίδης Γεώργιος.

 

5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος επιτυχώς στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας« Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», που διοργανώνει κάθε χρόνο το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσ/νίκης και διεξήχθη στην πόλη μας, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στις 16 και 17 Μαρτίου, με τρεις ενδιαφέρουσες κι επίκαιρες εργασίες: δύο ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και μία εικαστική παρουσίαση (αφίσα). Οι τίτλοι των εργασιών που εκπόνησαν 18 μαθητές μας των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του Λυκείου υπό την επίβλεψη της θεολόγου μας κας Αβραάμ Μαρίας είναι οι κάτωθι:

1) Ταφή ή καύση των νεκρών; Αμετάκλητη λήθη ή αιώνια μνήμη; (ppt),

2) Πίστη και επιστήμη. Δύο κύκλοι εφαπτόμενοι ή και τεμνόμενοι, αλλ’ όχι ταυτιζόμενοι ή συγκρουόμενοι (ppt),

3) Σχέση πίστης και επιστήμης (αφίσα).

Για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγιναν παράλληλες δράσεις με συζητήσεις μεταξύ μαθητών των σχολείων με αφορμή ηθικά διλήμματα. Οι μαθήτριες Δενδρινού Βασιλεία και Ιωσηφίδου Τάνια της Β’ τάξης, καθώς και η μαθήτρια Χατζηκαλλινικίδου Άννα της Γ’ τάξης εκπροσώπησαν και εδώ, επάξια το σχολείο μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο προβάλλονται οι εργασίες με τις οποίες εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας « Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο».

Ταφή ή καύση των νεκρών

Πίστη και επιστήμη

Η μάχη των οχυρών

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» που διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και διεξήχθη στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ξάνθης και Καβάλας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών.

Οι μαθητές  μας που εκπροσώπησαν το σχολείο μας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κας Αβραάμ Μαρίας και κας Βασιλάκη Ιφιγένειας πέτυχαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

1) 3o βραβείο στην ενότητα διήγημα  με την μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Χατζηκαλλινικίδου Άννα.

2) 3o βραβείο στην ενότητα τρισδιάστατη κατασκευή  με τον μαθητή της Β’ Λυκείου Σαρουγιαννίδη Παύλο.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τις διακρίσεις τους και να τους ευχηθούμε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και πάντα να έχουν επιτυχίες στη ζωή τους.

Παρακάτω παρατίθενται τα διακριθέντα έργα.

το Γράμμα

Η βράβευση των διακριθέντων έργων πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2019 στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια», απ’ όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

Ενημέρωση Κηδεμόνων για επίδοση των μαθητών

Η ενωμέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επίδοση των μαθητών του 27ου ΓΕΛ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20-12-2018 τις ώρες 14:30-16:00.