Καστοριά : Ένας τόπος γεμάτος ομορφιές

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο Καστοριά : Ένας τόπος γεμάτος ομορφιές,  υλοποιείται κάθε Πέμπτη μετά την 7η ώρα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Χαρίση Γεωργία και με  τη συμμετοχή της κας Αβραάμ Μαρίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Ανακαλύπτω τα σπήλαια της πατρίδας μου

afisa
Η αφίσα που μοιράστηκε στους μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα

Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2015-2016) πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΄΄Ανακαλύπτω τα σπήλαια της πατρίδας μου΄΄.

Στα πλαίσια του προγράμματος ετοιμάσαμε ένα power-point  που περιλάμβανε κάποιες γενικές πληροφορίες για τα σπήλαια και ένα κατάλογο με τα πιο γνωστά επισκέψιμα  σπήλαια της πατρίδας μας. Πού βρίσκονται, τα χαρακτηριστικά τους, πότε λειτουργούν, το εισιτήριο εισόδου, τα χρήσιμα τηλέφωνα  καθώς και εντυπωσιακές εικόνες τους. Το παρουσιάσαμε στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας και  στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας, στους μαθητές της  Β’ τάξης.

Επίσης δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο ταξιδιωτικό  οδηγό για τα επισκέψιμα σπήλαια της πατρίδας μας, ο οποίος τοποθετήθηκε στην προθήκη του σχολείου μας, δύο αφίσες προβολής σπηλαίων που θα κορνιζωθούν και θα τοποθετηθούν στην αίθουσα φυσικής και στον προθάλαμο του σχολείου μας. Βεβαιώσεις παρακολούθησης δόθηκαν  στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα  μαζί με μια αφίσα για ενθύμιο.

Οι μαθητές του προγράμματος  πραγματοποίησαν  ημερήσια εκδρομή στην Έδεσσα για να δουν από κοντά το σπήλαιο των καταρρακτών. Πέρασαν υπέροχα και δημιούργησαν όμορφες αναμνήσεις.