Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Η παρουσίαση της ψηφιακής πλανηταριακής παράστασης «Ακτινογραφώντας το Σύμπαν», μιας παραγωγής της Ελληνικής ομάδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που συμμετέχει στο πρόγραμμα AHEAD (Integrated Activities in the High-Energy Astrophysics Domain) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα και στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα δύο Πλανητάρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρουσιάζουν από κοινού στην Ελλάδα μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση.

Tων παραστάσεων θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση σχετικά με την Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, στο μεν Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τον Δρα Ιωάννη Γεωργαντόπουλο (Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο του προγράμματος AHEAD), στο δε Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη από τον κ. Εμμανουήλ Πλειώνη (Καθηγητή της Αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ).

 

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Λόλα. Ακολουθεί το trailer

6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC)

Στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2017 το Κολέγιο Ανατόλια διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μαθηματικών στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ εντάσεται και ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC).

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 16 Δεκεμβρίου 2016

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Λόλα