Εγκύκλιος Πανελλαδικών 2017

Στο site του Υπουργείου έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές 2017.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες αλλά και υποδείγματα των αιτήσεων

Ενίσχυση της ποδηλατοκίνησης στην Τούμπα

Το URBACT – Resilent Europe αφορά την ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας (δηλαδή τη δυνατότητα των πολιτών, επιχειρήσεων,συλλογικοτήτων,φορέων) να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται προκειμένου να επιβιώνουν σε προβλεπόμενες ή/και απρόβλεπτες πιέσεις, όπως η οικονομική κρίση, οι φυσικές καταστροφές κλπ. Ο στόχος για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η ενίσχυση της αστικής ανθεκτικόητας μέσω της ενίσχυσης της ποδηλατοκίνησης ενός οικονομικού και οικολογικού τρόπου μετακίνησης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδε, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την φυσική τους κατάσταση/υγεία.

Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης (ΤΣΔ) για την ενίσχυση της ποδηλατοκίνησης αρχικά στη γειτονιά της Τούμπας θα είναι το αντικείμενο εργασίας της ερχόμενης συνάντησης της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (ΤΟΣ).

Η συνάντηση θα γίνει Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στις 4 το απόγευμα, στο κτίριο του Δήμου στην Αλάνα Τούμπας.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία:

  1. να γνωριστούμε και να ακούσουμε τις εμπειρίες και ιδέες όλων σας για το ποδήλατο
  2. να εντοπίσουμε εκείνα τα στοιχεία της γειτονιάς της Τούμπας που θα τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ της ενίσχυσης της ποδηλατοκίνησης
  3. να ακούσουμε όσους έχουν να μας παρουσιάσουν καλά παραδείγματα δράσεων ενίσχυσης της ποδηλατοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο βασικός στόχος είναι: να σχεδιάσετε εσείς αυτό που θέλετε για τη γειτονιά σας.. οι δικές σας ιδέες θα αποτυπωθούν με τη δική μας ευθύνη (του Δήμου) στο τελικό Σχέδιο Δράσης για τη γειτονιά της Τούμπας που τελικά θα εφαρμοστεί… και αν πετύχει θα το αντιγράψουμε και σε άλλες γειτονιές.

Για τον δεύτερο και επίσης πολύ σημαντικό στόχο που θέσαμε, δηλαδή την χάραξη του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου που θα ενώσει την Δενδροποτάμου με τους χώρους άθλησης της Μίκρας, θα βρεθούμε σε επόμενη συνάντηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις πατήστε εδώ