Η Τούμπα των προσφύγων

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός

του σωματείου φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 27ου ΓΕΛ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 4ο διαγωνισμό  με θέμα «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη (από τα τέλη του 18ου αι. ως τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου)» που απευθυνόταν σε μαθήτριες/τές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Μακεδονίας και της Θράκης και διοργάνωσε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά το σχολικό έτος 2017/18.

Το σχολείο μας με τη συμμετοχή οκτώ μαθητών της Α’ και Β’ τάξης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της θεολόγου κας Αβραάμ Μαρίας απέσπασε τις κάτωθι διακρίσεις στις θεματικές ενότητες της Ιστορίας και της Ζωγραφικής:

ΙΣΤΟΡΙΑ

 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ (power point)

Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη

27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ντραβαλιάρη Σταυρούλα, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Χατζηκαλλινικίδου Άννα, Χατσατουριάν Χριστίνα. Επιβλέπουσα: Μαρία Αβραάμ (ΠΕ 01).

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη [Σύνθεση τεσσάρων έργων]

27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ναταλία Κολοθά, Ελένη Ντορέζι, Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Μαρία Τσολακίδου. Επιβλέπουσα: Μαρία Αβραάμ (ΠΕ 01).

ΕΠΑΙΝΟΙ – ΙΣΤΟΡΙΑ

5ος Η Τούμπα των προσφύγων (power point)

27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ντραβαλιάρη Σταυρούλα, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Χατζηκαλλινικίδου Άννα, Χατσατουριάν Χριστίνα. Επιβλέπουσα: Μαρία Αβραάμ (ΠΕ 01).

 ΕΠΑΙΝΟΙ – ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 Η Τούμπα των προσφύγων [Σύνθεση τεσσάρων έργων] – 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ναταλία Κολοθά, Ελένη Ντορέζι, Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Μαρία Τσολακίδου. Επιβλέπουσα: Μαρία Αβραάμ (ΠΕ 01).

Ακολουθούν τα αρχεία με τις εργασίες των μαθητών μας, που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή βράβευσης στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στις 25 Ιουνίου 2018.

Η Τούμπα των προσφύγων

Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη

 

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας

Συμμετοχή του 27ου ΓΕΛ στο «4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας» στο Ηράκλειο της Κρήτης

Στις 18 Μαρτίου το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.  Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του σχολείου μας σε θεολογικό Συνέδριο. Οι δύο εργασίες με τη μορφή power point, με τις οποίες εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας, είχαν τίτλο αντίστοιχα: «ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;» και «ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ». Συμμετείχαμε και με δύο εικαστικές παρουσιάσεις με ανάλογη θεματολογία. Στην εκπόνησή των σχετικών εργασιών συνεργάστηκαν 21 μαθητές της Α’  και Β’ τάξης υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση  της θεολόγου κας Αβραάμ Μαρίας, ενώ στην πόλη του Ηρακλείου μετέβησαν 12 μαθητές συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτριά τους και τη φιλόλογο κα Χατζοπούλου Χαρίκλεια, κάνοντας μία επιμελημένη παρουσίαση της εργασίας τους στο θεολογικό Συνέδριο.

Ακολουθούν δύο αρχεία με τις εργασίες των μαθητών μας, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου μας στο «4ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας» και τις ξεναγήσεις μας στις όμορφες πόλεις της Κρήτης, το μεγάλο αστικό κέντρο του νησιού, το Ηράκλειο και την γραφική Παλιά Πόλη με το Ενετικό λιμάνι, το Ρέθυμνο. Κατά τη διήμερη παραμονή μας στο νησί, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν τους, ανυπέρβλητης διαχρονικής αξίας, θησαυρούς της Μινωικής Τέχνης, καθώς και να επισκεφτούν το εντυπωσιακό CRETAQUARIUM, το ενυδρείο της Κρήτης, που μέσα από αναπαραστάσεις της θαλάσσιας μεσογειακής ζωής με σύγχρονα μέσα και τρόπους, προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα γοητεύοντας μικρούς και μεγάλους.

http://27lyk-thess.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2018/07/ευθανασία-κρήτη-show.ppsx

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA