Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2018-19

«Η συνάντηση τριών πολιτισμών στην πόλη των Ιωαννίνων: του ορθόδοξου, του μουσουλμανικού και του εβραϊκού»

Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η συνάντηση τριών πολιτισμών στην πόλη των Ιωαννίνων: του ορθόδοξου, του μουσουλμανικού και του εβραϊκού» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αβραάμ Μαρία και συνεργάτη την κα Χαρίση Γεωργία. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία για ανατροφοδότηση των γνώσεων κι εμπειριών μας που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής 2019-20

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

ΕΞΕ - 80206 - 2019 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ _ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Η` ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ_ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-

3o Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

«Η θεολογία γύρω μας»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 3Ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας «Η θεολογία γύρω μας» που διεξήχθη στην πόλη της Ναυπάκτου στις 11 και 12 Μαΐου 2019, με δεκαέξι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης υπό την επίβλεψη της θεολόγου του σχολείου μας κας Αβραάμ Μαρίας.

Το θέμα της εργασίας μας με την οποία εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο εν λόγω Συνέδριο είναι « Ιστορικό και δράσεις του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» που εδρεύει στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην οδό Λαγκαδά 190.

Σκοποί του Συνδέσμου είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση καθώς και κάθε κοινωνικοανθρωπιστική βοήθεια προς τα Ελληνορθόδοξα Ιεραποστολικά Κλιμάκια του Κονγκό, αλλά και όλων των άλλων Ορθοδόξων Ιεραποστολών απανταχού της γης. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο προβλήθηκε στο Συνέδριο μέσα από την εργασία μας, με τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιδρυτής του Συνδέσμου κος Ασλανίδης Γεώργιος.

 

5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος επιτυχώς στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας« Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», που διοργανώνει κάθε χρόνο το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσ/νίκης και διεξήχθη στην πόλη μας, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στις 16 και 17 Μαρτίου, με τρεις ενδιαφέρουσες κι επίκαιρες εργασίες: δύο ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και μία εικαστική παρουσίαση (αφίσα). Οι τίτλοι των εργασιών που εκπόνησαν 18 μαθητές μας των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του Λυκείου υπό την επίβλεψη της θεολόγου μας κας Αβραάμ Μαρίας είναι οι κάτωθι:

1) Ταφή ή καύση των νεκρών; Αμετάκλητη λήθη ή αιώνια μνήμη; (ppt),

2) Πίστη και επιστήμη. Δύο κύκλοι εφαπτόμενοι ή και τεμνόμενοι, αλλ’ όχι ταυτιζόμενοι ή συγκρουόμενοι (ppt),

3) Σχέση πίστης και επιστήμης (αφίσα).

Για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγιναν παράλληλες δράσεις με συζητήσεις μεταξύ μαθητών των σχολείων με αφορμή ηθικά διλήμματα. Οι μαθήτριες Δενδρινού Βασιλεία και Ιωσηφίδου Τάνια της Β’ τάξης, καθώς και η μαθήτρια Χατζηκαλλινικίδου Άννα της Γ’ τάξης εκπροσώπησαν και εδώ, επάξια το σχολείο μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο προβάλλονται οι εργασίες με τις οποίες εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας « Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο».

Ταφή ή καύση των νεκρών

Πίστη και επιστήμη