Ημέρα Αθλητισμού

Ημέρα Αθλητισμού. <<Αχ! Τι ωραία!>> σκεφτήκαμε όλοι μας. <<Επιτέλους λίγη αποχή από το μάθημα, θα περάσουμε την ημέρα μας στο προαύλιο και όχι στις τάξεις!>> Αλλά είναι η ημέρα αθλητισμού μια απλή μέρα ξεκούρασης ή τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τον λόγο ύπαρξης της έχουν να μας διδάξουν κάτι;
Ο κάθε ένας από εμάς, έχει τον δικό του τρόπο να εισάγει την γυμναστική στην ζωή του. Άλλος θα περπατήσει στον δρόμο για τον σχολείο, άλλος θα γραφτεί σε μια ομάδα ποδοσφαίρου και άλλος θα περάσει τα απογεύματα του κολυμπώντας στο κολυμβητήριο. Και φυσικά αυτές οι δραστηριότητες όχι απλά μας γυμνάζουν αλλά και γεμίζουν ευχάριστα έστω και τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες του προγράμματός μας.

Η ημέρα αυτή έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό. Να μας αποκαλύψει πως όλοι είμαστε καλοί σε κάτι. Κανείς δεν υπερτερεί σε δυνατότητες και όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ακόμη καλύτεροι σε αυτό που μας εκφράζει. Η ημέρα αυτή θέλει μέσα από τις δραστηριότητες και τα ομαδικά παιχνίδια και όχι μέσα από μακροσκελής θεωρίες, να μας δώσει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν χαμένοι στον κόσμο του αθλητισμού.

Μπορούμε λοιπόν όλοι μας σήμερα, να μάθουμε πως ο ανταγωνισμός δεν έχει θέση στα αθλήματα. Οι έντονες αντιδράσεις και οι τσακωμοί δεν αποτελούν μέρος της παιδαγωγικής πλευράς αυτής της ημέρας. Ας δώσουμε όλοι το χέρι μας, όχι μόνο στον συμπαίκτη μας αλλά και στον παίκτη της ομάδας που βρίσκετε απέναντι μας. Αφήνοντας τους γύρω μας να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να διασκεδάσουν, φεύγουμε όλοι μας κερδισμένοι. Και οι άλλοι που προσπάθησαν και χάρηκαν και εμείς που τους βοηθήσαμε να εξελιχθούν στον χώρο του αθλητισμού.
Διότι φεύγοντας από εδώ σήμερα, είμαστε όλοι μας νικητές. Όχι μόνο επειδή βάλαμε καλάθι στον αγώνα αλλά επειδή σκοράραμε στη ζωή. Επειδή όχι μόνο ξεκουραστήκαμε αλλά μάθαμε να συνεργαζόμαστε. Μάθαμε τι θα πει ομαδικότητα και πως όλα μπορούν να επιτευχθούν με καλή διάθεση και όρεξη για προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Μπορούμε απλά να προσπαθήσουμε και ακόμη και αν πέσουμε, να σηκωθούμε ακόμη πιο δυνατοί και περισσότερο έτοιμοι για την επόμενη φορά.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει την φράση << νο?ς ?γιής ?ν σώματι ?γιε?>>. Και η φράση αυτή κρύβει πίσω της μια μεγάλη αλήθεια. Σήμερα, όχι απλά γυμναζόμαστε. Όχι, αυτός ο ιδρώτας δεν θα πάει χαμένος. Μέσα σε ένα υγιές σώμα, μπορεί να φωλιάσει και ένα υγιές μυαλό.

Δείτε λοιπόν αυτή την ημέρα, όχι απλά ως μια ευκαιρία για αποφυγή του μαθήματος. Αφήστε πίσω τις προκαταλήψεις του ύψους, του σώματος και της ικανότητας και προσπαθήστε να αναπτυχθείτε πνευματικά και σωματικά μέσα από το παιχνίδι και την γυμναστική. Και αν τύχει και σας ρωτήσουν οι γονείς σας πως ήταν η σημερινή σας ημέρα στο σχολείο, κάντε το προσωπικό σας στόχο να τους απαντήσετε όχι πως περάσατε απλώς καλά, αλλά πως νιώσατε την χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτ υχίας. Γιατί ο αθλητισμός είναι ένα δικαίωμα για όλους.

Όπως βλέπετε ασκήσαμε το σώμα μας,

dsc_0318

το πνεύμα μας

dsc_0319

και εκφράσαμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες

dsc_0320dsc_0309dsc_0321dsc_0324dsc_0322

Αφήστε μια απάντηση