Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Eνημέρωση σχετικά με την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22.

Σχετικά αρχεία:

Δελτίο Τύπου για έναρξη Επταμελών

Σχετική εγκύκλιος με οδηγίες για την την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22.

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οδηγίες και υλικό για την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021, ΜΟΝΟ για μαθητές.

Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση Δήλωση σε επόμενο στάδιο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με mail προς το Λύκειο είναι 25-30 Νοεμβρίου.

Από εδώ μπορείτε να μεταφορτώσετε  τα απαραίτητα υποδείγματα και οδηγίες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ για υποβολή υποβάλλεται ΜΟΝΟ από τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής.

Οδηγίες:
α. Ο/η υποψήφιος/α βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ Υποψηφίου-μόνο μαθητής/ρια), το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος, το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με e-mail), μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 25 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου) στο Λύκειο δηλ. mail@27lyk-thess.thess.sch.gr.

Προσοχή!!
Ο τίτλος του μηνύματος θα περιλαμβάνει τα εξής: «ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ: [Ονοματεπώνυμο μαθητή], [Τμήμα Γενικής Κατεύθυνσης]
Τα ίδια στοιχεία θα αναγράφονται και στο σώμα κειμένου του μηνύματος.

Εφόσον ο πάροχος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας διαθέτει αυτή την δυνατότητα μπορεί να ζητήσει Βεβαίωση Ανάγνωσης π.χ. οι μαθητικοί λογαριασμοί (sch.gr) ενώ αυτοί του gmail δεν έχουν.

Επιπλέον, την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την αποστολή του μηνύματος με την δήλωση του/της θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο σχολείο για να επιβεβαιώσει οτι παραλήφθηκε η δήλωση του.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/ρια θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α -Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε/απέστειλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.

β. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει επίσης να αποστείλουν μήνυμα όπου ο τίτλος του μηνύματος
θα περιλαμβάνει τα εξής: «ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: [Ονοματεπώνυμο μαθητή], [Τμήμα Γενικής Κατεύθυνσης]
Τα ίδια στοιχεία θα αναγράφονται και στο σώμα κειμένου του μηνύματος
Εκ της Διεύθυνσης του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2003

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι
στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021 (από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021)

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2003

Ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου

Η ενημέρωση για οτιδήποτε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου γίνεται μόνο στο δηλωμένο, κατά την εγγραφή  του μαθητή, email του γονέα/κηδεμόνα και στο μαθητικό email του μαθητή.

Όλοι οι μαθητές έχουν πλέον λογαριασμό στο ΠΣΔ  και δική τους διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τύπου @sch.gr με τα οποία μπορούν να συνδέονται στο η-ταξη (e-class), webex και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του ΠΣΔ.

Οι μαθητές μπορούν να βλέπουν τα μηνύματα τους  από οποιαδήποτε εφαρμογή περιήγησης πληκτρολογώντας τη διεύθυνση:

https://webmail.sch.gr/login.php

και εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχουν λάβει.

Αν οι μαθητές θέλουν να προωθούν τα μηνύματά του σχολείου και στο προσωπικό τους π.χ. gmail, yahoo κλπ
έχει σταλεί, προ ημερών, μήνυμα με τα βήματα υλοποίησης της διαδικασίας αυτής. Το μήνυμα με το αρχείο των βημάτων υλοποίησης μπορεί κάποιος να το βρει στο  μαθητικό λογαριασμό email του αλλά και στα μηνύματα του email του γονέα/κηδεμόνα του.

 

Πρόγραμμα εβδομάδας, 09-13 Νοεμβρίου 2020

Στάλθηκε στους δηλωμένους λογαριασμούς αλληλογραφίας (mails) των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών της σχολικής μονάδας μας το πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας, 09-13 Νοεμβρίου 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αλλαγή ωρών έναρξης-λήξης μαθημάτων (151977/ΓΔ4/07-11-2020)

1η: 08:00-08:40

2η: 08:50-09:30

3η: 09:40-10:20

4η: 10:30-11:10

5η: 11:20-12:00

6η:12:10-12:50

7η:13:00-13:40

Υποχρεωτική χρήση μαθητικών λογαριασμών στο Webex

Για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία στα υποχρεωτικά μαθήματα  μέσω της πλατφόρμας Webex τοι μαθητές οφείλουν να χρησιμοποιούν για την είσοδο/συμμετοχή τους σε κάθε ηλεκτρονική τάξη (βλ. μάθημα εκπαιδευτικού) με τον
μαθητικό λογαριασμό τους και μόνο δηλ. αυτόν που χρησιμοποιούν στο e-class και τελειώνει σε sch.gr.

Μαθήτριες/μαθητές που χρησιμοποιούν διαφορετικούς λογαριασμούς, με μη-ταυτοποιήσιμα ονόματα χρηστών, δεν θα γίνονται δεκτές/δεκτοί στο ηλεκτρονικό μάθημα.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο σήμερα είναι στη διακριτική ευχέρεια του διδάσκοντος να αποδεχθεί μαθητή με λογαριασμό διαφορετικό από αυτόν του ΠΣΔ με την προυπόθεση οτι η μαθήτρια/μαθητής θα αναγράψει στο chat το Ονοματεπώνυμό του αμέσως μετά την είσοδο του. Διαφορετικά, ο διδάσκων μπορεί να τον απομακρύνει από την ηλεκτρονική τάξη.

Οι ελάχιστοι μαθητές που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τον μαθητικό λογαριασμό τους καλούνται να το κάνουν άμεσα εντός της ημέρας. Αν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα στοιχεία του λογαριασμού π.χ. όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης ή/και αριθμό μητρώου μαθητή για την εγγραφή τους στο ΠΣΔ μπορούν να αποστείλουν ΕΠΩΝΥΜΑ μήνυμα στο mail του σχολείου.

Στα μαθήματα της Παρασκεύης, 06-11-2020, οι μαθήτριες/μαθητές θα συνδέονται στις ηλεκτρονικές τάξεις μόνο με τον μαθητικό λογαριασμό τους.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος ο/η εκπαιδευτικός μπορεί να απομακρύνει μαθήτρια/μαθητή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ή παρακώλυσης της μαθησιακής διαδικασίας.Οι μαθήτριες/μαθητές οφείλουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του/της εκπαιδευτικού που τους απευθύνονται επώνυμα ώστε να διαπιστωθεί η ενεργή παρουσία και συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Αποστολή με μήνυμα του Ωρολόγιου Προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Έχει αποσταλεί με μήνυμα στα mails των γονέων/κηδεμόνων το ωρολόγιο πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.
Πέραν των μαθημάτων στο κάτω μέρος της σελίδας αναφέρονται οι διευθύνσεις της ηλεκτρονικής αίθουσας του σχετιζόμενου εκπαιδευτικού με το μάθημα.

Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το μήνυμα που περιέχει το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πρέπει να αποστείλετε επώνυμο μήνυμα προς τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σχολείου: mail@27lyk-thess.thess.sch.gr

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε οτι η πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης για τα μαθήματα του σχολείου μας είναι: https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2879

Ο κάθε μαθητής/μαθήτρια αφού εγγραφεί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του μαθητικού λογαριασμού του/της στο ΠΣΔ θα μπορεί να εισέρχεται σε καθημερινή βάση για να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του κάθε μαθήματος που τον αφορά.

Εκ της Διεύθυνσης του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Επιβεβαίωση λειτουργίας μαθητικού λογαριασμού για είσοδο στο e-Class

Κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει αποκτήσει την προηγούμενη σχολική χρονιά ένα μαθητικό λογαριασμό αλληλογραφίας με τον οποίο μπορεί μεταξύ των άλλων να εισέλθει στα μαθήματα της Ηλεκτρονικής τάξης (e-class) του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Μαζί με τον λογαριασμό έλαβε και ένα κωδικό πρόσβασης (password).

Πρόσφατα έγινε επίσημη ενημέρωση σε κάθε τμήμα για την συνέχιση χρήσης των περσινών μαθητικών λογαριασμών.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί οτι όλοι οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα (ειδικά σε αυτά που είναι κλειστά με εγγραφή) θα πρέπει να προβούν στις εξής ενέργειες:

Να δοκιμάσουν να εγγραφούν/εισέλθουν με χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης (που έχουν από αποκτήσει πέρσι είτε από το 27ο ΓΕΛ είτε από το Γυμνάσιο τους) σε ένα τουλάχιστον από τα μαθήματα που τους/τις αφορούν. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσουν στις ακόλουθες ενέργειες ανάλογα με την περίπτωση:

Περίπτωση α.
Αν δεν μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν επειδή δεν έχουν λάβει/ενημερωθεί/ενεργοποιήσει τον μαθητικό λογαριασμό τους θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα μήνυμα με τα στοιχεία τους προς τη σχολική μονάδα (για την ηλεκτρονική διεύθυνση βλ. επικοινωνία) και θέμα «Ανύπαρκτος/Ανενεργός μαθητικός λογαριασμός» για να τους αποσταλεί ο μαθητικός λογαριασμός με μήνυμα.

Περίπτωση β.
Αν δεν έχουν θυμούνται τον κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα μήνυμα με τα στοιχεία τους και απαραίτητα το όνομα χρήστη προς προς τη σχολική μονάδα (για την ηλεκτρονική διεύθυνση βλ. επικοινωνία) και θέμα «Νέος κωδικός πρόσβασης» για να τους αποσταλεί προσωρινός κωδικός πρόσβαση με μήνυμα. Εφόσον εγγραφούν/εισέλθουν σε ένα τουλάχιστον μάθημα τότε μπορούν να αλλάξουν και τον κωδικό πρόσβασης.

Περίπτωση γ.
Μαθητές/μαθήτριες με μετεγγραφή (το 2020-21) από άλλη σχολική μονάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον περσινό μαθητικό λογαριασμό τους. Αν δεν τον θυμούνται τότε θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα μήνυμα με τα στοιχεία τους προς προς τη σχολική μονάδα (για την ηλεκτρονική διεύθυνση βλ. επικοινωνία)και θέμα «Ανύπαρκτος μαθητικός λογαριασμός λόγω μετεγγραφής» για να τους αποσταλεί νέος μαθητικός λογαριασμός με μήνυμα.

Ενημέρωση για τον αγιασμό και τη διανομή βιβλίων (27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης)

Καλή χρονιά με υγεία

Σας ενημερώνουμε οτι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα, 14-09-2020 και ώρα 11.00.

Οι μαθήτριες/μαθητές της Α’ ΓΕΛ θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 10.15 και θα εισέλθουν απευθείας στις αίθουσες, φορώντας μάσκα, βάσει της παρακάτω κατανομής:

Α1: Αγγελούση έως Ιωακειμίδου αίθ 5 (άνω όροφος)
Α2: Καπετανάκη έως Μάτζιου αίθ 6 (άνω όροφος)
Α3: Μάττα έως Πατέλος αίθ 7 (άνω όροφος)
Α4: Πατρινιός έως Φίλιος αίθ 8 (άνω όροφος)

Οι μαθήτριες/μαθητές της B’ ΓΕΛ θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 10.45 και θα εισέλθουν απευθείας στις αίθουσες, φορώντας μάσκα, βάσει της παρακάτω κατανομής:
Β1: Αγοραστός έως Καιμακάμης Ν. αίθ 9 (άνω όροφος)
Β2: Καλαιτζίδης έως Πανουσάκη-Βελίκη αίθ 10 (άνω όροφος)
Β3: Πανταζάρας έως Χατζηκαλλινικίδης αίθ 11 (άνω όροφος)

Οι μαθήτριες/μαθητές της Γ’ ΓΕΛ θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου επίσης στις 10.45 και θα εισέλθουν απευθείας στις αίθουσες,φορώντας μάσκα, βάσει της παρακάτω κατανομής:

Γ1: Αβραμίδου-Βαγιάννη έως Ζαχαρούδη αίθ 4 (άνω όροφος)
Γ2: Ζάχος έως Λεπίδης αίθ 1 (κάτω όροφος)
Γ3: Μαλούτα-Μέλλιου έως Πήχας αίθ 2 (κάτω όροφος)
Γ4: Πιτσιόρλας έως Χουρσουζίδου αίθ 3 (κάτω όροφος)

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων τους.
Επισημαίνεται οτι η συνεχής χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

Ανακοίνωση βαθμών ειδικών και μουσικών μαθημάτων & Δυνατότητα Υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Ανακοίνωση βαθμών ειδικών και μουσικών μαθημάτων
Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 17-7-2020 μετά τις 13.00 μ.μ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα
https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Δυνατότητα υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

  1. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μ.Δ. θα ισχύσει ως και τη Δευτέρα 20-7-2020 τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.
  2. Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20-7-2020, τελευταία ημέρα υποβολής του Μ.Δ.
  3. Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.