Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα για το EU Code Week Hackathon

Το EU Code Week Hackathon είναι ένας διαδικτυακός διαγωνισμός που θα διαρκέσει 24 ώρες και οι μαθητές θα πρέπει να λύσουν μια πραγματική πρόκληση αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό. Το EU Code Week Hackathon θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο σε έξι χώρες και μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

● 1η Φάση | 7-8 Μαΐου: Online 24ωρο Hackathon.

● 2η Φάση | Οκτ. 2021: Δια ζώσης 12ωρο Hackathon, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (αν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση).

Ο μαραθώνιος χάκινγκ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς γύρους.

  1. 24ωρος διαδικτυακός μαραθώνιος χάκινγκ. Από το σύνολο των συμμετεχόντων θα επιλεγούν έως 10 ομάδες για να συνεχίσουν στον διαγωνισμό.
  2. Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση και καθοδήγηση και για τις 10 ομάδες το καλοκαίρι του 2021.
  3. Τελικός γύρος: ο φυσικός μαραθώνιος χάκινγκ. 10 ομάδες θα λάβουν ισότιμη εκπαίδευση στον δεύτερο γύρο, αλλά μόνο μία θα νικήσει. Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 15-19 ετών, θα διαγωνιστούν σε ομάδες για να επιλύσουν μια «τοπική πρόκληση», η οποία θα επιλεγεί από προτάσεις που θα υποβληθούν πριν από τον πρώτο γύρο.

Η ύπαρξη 2 φάσεων σε χρονολογική απόσταση 6-μηνου σημαίνει οτι δύνανται να συμμετάσχουν στην ομάδα του σχολείου μας μαθητές-τριες της Α και Β τάξης. Απαραίτητη προυπόθεση γνώσεις αλγοριθμικής σκέψης και κάποιας γλώσσας προγραμματισμού ή/και περιγραφικής γλώσσας (ιστοσελίδες).
Δείτε εδώ τη περσινή θεματολογία:

https://codeweek.eu/view/295380/game-of-code-2020-online-european-hackathon

Περισσότερες λεπτομέρειες για EU Code Week Hackathon μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής να σταλεί μήνυμα στο mail@27lyk-thess.thess.sch.gr 
με τίτλο “Υπόψη κ. Μανουσαρίδη”.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετικό Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο του ΥΠΑΙΘ, παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης –Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, καθώς και για τη συμπλήρωση της ήδη υποβληθείσας Αίτησης-Δήλωσης μαθητών.

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2021, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η ακόλουθη εγκύκλιος εκδίδεται κατόπιν της με αριθ.Φ.251/22806/Α5/2021 ΥΑ (ΦΕΚ  897 Β΄), με την οποία καθορίστηκε  ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο άρθρο 3 του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄), καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα σχετικά αρχεία μέσω των παρακάτω συνδέσμων

ΦΕΚ-B-897-8-3-2021-YA-Εξέταση-υποψηφίων-με-αναπηρία-ειδικές-εκπαιδ.-ανάγκες.pdf

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΦΑ-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-με-ΑΔΑ-.pdf

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης αποφοίτων ή Συμπλήρωση Υποβληθείσας Αίτησης–Δήλωσης τελειόφοιτων (Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2021)

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια. Αρχικά ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ απόφοιτος), το κατεβάζει και αν μπορεί το εκτυπώνει. Αν δεν μπορεί να το εκτυπώσει, μπορεί να το προμηθευτεί από το Λύκειό του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει χειρόγραφα (μόνο τα γκρι στοιχεία) και το υποβάλλει συμπληρωμένο, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε  όποιο Λύκειο υποβληθεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος.

Σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν ήδη υποβάλει την Αίτηση-Δήλωση, ενώ στο διάστημα 8-19 Μαρτίου 2021 θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2021.

Στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες κάνοντας κλικ στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο του Δελτίου  Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αίτηση-Δήλωση Απόφοιτοι 2021

Βρείτε τα σχετικά έντυπα (Εγκυκλίους, Υποδείγματα και Οδηγίες σχετικά με την  Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για αποφοίτους) στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ  και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://www.minedu.gov.gr/news/48001-05-03-21-ypovoli-tis-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-apofoiton-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2021-stin-prothesmia-apo-deftera-8-martiou-eos-kai-paraskevi-19-martiou-2021

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Eνημέρωση σχετικά με την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22.

Σχετικά αρχεία:

Δελτίο Τύπου για έναρξη Επταμελών

Σχετική εγκύκλιος με οδηγίες για την την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22.

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οδηγίες και υλικό για την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021, ΜΟΝΟ για μαθητές.

Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση Δήλωση σε επόμενο στάδιο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με mail προς το Λύκειο είναι 25-30 Νοεμβρίου.

Από εδώ μπορείτε να μεταφορτώσετε  τα απαραίτητα υποδείγματα και οδηγίες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ για υποβολή υποβάλλεται ΜΟΝΟ από τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής.

Οδηγίες:
α. Ο/η υποψήφιος/α βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ Υποψηφίου-μόνο μαθητής/ρια), το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος, το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με e-mail), μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 25 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου) στο Λύκειο δηλ. mail@27lyk-thess.thess.sch.gr.

Προσοχή!!
Ο τίτλος του μηνύματος θα περιλαμβάνει τα εξής: “ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ: [Ονοματεπώνυμο μαθητή], [Τμήμα Γενικής Κατεύθυνσης]
Τα ίδια στοιχεία θα αναγράφονται και στο σώμα κειμένου του μηνύματος.

Εφόσον ο πάροχος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας διαθέτει αυτή την δυνατότητα μπορεί να ζητήσει Βεβαίωση Ανάγνωσης π.χ. οι μαθητικοί λογαριασμοί (sch.gr) ενώ αυτοί του gmail δεν έχουν.

Επιπλέον, την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την αποστολή του μηνύματος με την δήλωση του/της θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο σχολείο για να επιβεβαιώσει οτι παραλήφθηκε η δήλωση του.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/ρια θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α -Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε/απέστειλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.

β. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει επίσης να αποστείλουν μήνυμα όπου ο τίτλος του μηνύματος
θα περιλαμβάνει τα εξής: “ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: [Ονοματεπώνυμο μαθητή], [Τμήμα Γενικής Κατεύθυνσης]
Τα ίδια στοιχεία θα αναγράφονται και στο σώμα κειμένου του μηνύματος
Εκ της Διεύθυνσης του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2003

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι
στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021 (από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021)

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2003

Ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου

Η ενημέρωση για οτιδήποτε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου γίνεται μόνο στο δηλωμένο, κατά την εγγραφή  του μαθητή, email του γονέα/κηδεμόνα και στο μαθητικό email του μαθητή.

Όλοι οι μαθητές έχουν πλέον λογαριασμό στο ΠΣΔ  και δική τους διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τύπου @sch.gr με τα οποία μπορούν να συνδέονται στο η-ταξη (e-class), webex και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του ΠΣΔ.

Οι μαθητές μπορούν να βλέπουν τα μηνύματα τους  από οποιαδήποτε εφαρμογή περιήγησης πληκτρολογώντας τη διεύθυνση:

https://webmail.sch.gr/login.php

και εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχουν λάβει.

Αν οι μαθητές θέλουν να προωθούν τα μηνύματά του σχολείου και στο προσωπικό τους π.χ. gmail, yahoo κλπ
έχει σταλεί, προ ημερών, μήνυμα με τα βήματα υλοποίησης της διαδικασίας αυτής. Το μήνυμα με το αρχείο των βημάτων υλοποίησης μπορεί κάποιος να το βρει στο  μαθητικό λογαριασμό email του αλλά και στα μηνύματα του email του γονέα/κηδεμόνα του.

 

Πρόγραμμα εβδομάδας, 09-13 Νοεμβρίου 2020

Στάλθηκε στους δηλωμένους λογαριασμούς αλληλογραφίας (mails) των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών της σχολικής μονάδας μας το πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας, 09-13 Νοεμβρίου 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αλλαγή ωρών έναρξης-λήξης μαθημάτων (151977/ΓΔ4/07-11-2020)

1η: 08:00-08:40

2η: 08:50-09:30

3η: 09:40-10:20

4η: 10:30-11:10

5η: 11:20-12:00

6η:12:10-12:50

7η:13:00-13:40

Υποχρεωτική χρήση μαθητικών λογαριασμών στο Webex

Για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία στα υποχρεωτικά μαθήματα  μέσω της πλατφόρμας Webex τοι μαθητές οφείλουν να χρησιμοποιούν για την είσοδο/συμμετοχή τους σε κάθε ηλεκτρονική τάξη (βλ. μάθημα εκπαιδευτικού) με τον
μαθητικό λογαριασμό τους και μόνο δηλ. αυτόν που χρησιμοποιούν στο e-class και τελειώνει σε sch.gr.

Μαθήτριες/μαθητές που χρησιμοποιούν διαφορετικούς λογαριασμούς, με μη-ταυτοποιήσιμα ονόματα χρηστών, δεν θα γίνονται δεκτές/δεκτοί στο ηλεκτρονικό μάθημα.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο σήμερα είναι στη διακριτική ευχέρεια του διδάσκοντος να αποδεχθεί μαθητή με λογαριασμό διαφορετικό από αυτόν του ΠΣΔ με την προυπόθεση οτι η μαθήτρια/μαθητής θα αναγράψει στο chat το Ονοματεπώνυμό του αμέσως μετά την είσοδο του. Διαφορετικά, ο διδάσκων μπορεί να τον απομακρύνει από την ηλεκτρονική τάξη.

Οι ελάχιστοι μαθητές που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τον μαθητικό λογαριασμό τους καλούνται να το κάνουν άμεσα εντός της ημέρας. Αν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα στοιχεία του λογαριασμού π.χ. όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης ή/και αριθμό μητρώου μαθητή για την εγγραφή τους στο ΠΣΔ μπορούν να αποστείλουν ΕΠΩΝΥΜΑ μήνυμα στο mail του σχολείου.

Στα μαθήματα της Παρασκεύης, 06-11-2020, οι μαθήτριες/μαθητές θα συνδέονται στις ηλεκτρονικές τάξεις μόνο με τον μαθητικό λογαριασμό τους.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος ο/η εκπαιδευτικός μπορεί να απομακρύνει μαθήτρια/μαθητή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ή παρακώλυσης της μαθησιακής διαδικασίας.Οι μαθήτριες/μαθητές οφείλουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του/της εκπαιδευτικού που τους απευθύνονται επώνυμα ώστε να διαπιστωθεί η ενεργή παρουσία και συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος.