Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα για το EU Code Week Hackathon

Το EU Code Week Hackathon είναι ένας διαδικτυακός διαγωνισμός που θα διαρκέσει 24 ώρες και οι μαθητές θα πρέπει να λύσουν μια πραγματική πρόκληση αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό. Το EU Code Week Hackathon θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο σε έξι χώρες και μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

● 1η Φάση | 7-8 Μαΐου: Online 24ωρο Hackathon.

● 2η Φάση | Οκτ. 2021: Δια ζώσης 12ωρο Hackathon, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (αν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση).

Ο μαραθώνιος χάκινγκ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς γύρους.

  1. 24ωρος διαδικτυακός μαραθώνιος χάκινγκ. Από το σύνολο των συμμετεχόντων θα επιλεγούν έως 10 ομάδες για να συνεχίσουν στον διαγωνισμό.
  2. Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση και καθοδήγηση και για τις 10 ομάδες το καλοκαίρι του 2021.
  3. Τελικός γύρος: ο φυσικός μαραθώνιος χάκινγκ. 10 ομάδες θα λάβουν ισότιμη εκπαίδευση στον δεύτερο γύρο, αλλά μόνο μία θα νικήσει. Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 15-19 ετών, θα διαγωνιστούν σε ομάδες για να επιλύσουν μια «τοπική πρόκληση», η οποία θα επιλεγεί από προτάσεις που θα υποβληθούν πριν από τον πρώτο γύρο.

Η ύπαρξη 2 φάσεων σε χρονολογική απόσταση 6-μηνου σημαίνει οτι δύνανται να συμμετάσχουν στην ομάδα του σχολείου μας μαθητές-τριες της Α και Β τάξης. Απαραίτητη προυπόθεση γνώσεις αλγοριθμικής σκέψης και κάποιας γλώσσας προγραμματισμού ή/και περιγραφικής γλώσσας (ιστοσελίδες).
Δείτε εδώ τη περσινή θεματολογία:

https://codeweek.eu/view/295380/game-of-code-2020-online-european-hackathon

Περισσότερες λεπτομέρειες για EU Code Week Hackathon μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής να σταλεί μήνυμα στο mail@27lyk-thess.thess.sch.gr 
με τίτλο “Υπόψη κ. Μανουσαρίδη”.